• Egészségnap – 2017. május 14.

    Adó 1 százalék támogatásból létrejött rendezvény

    Tovább a galériához

Több száz család vett részt a Daganatos.hu Alapítvány, a FOODTEST.HU Ételintolerancia Központ és a Seholsziget Kalandpark összefogásával a május 14-i ingyenes családi napon, Nőtincsen!

A rendezvényt és csaknem 130 gyermek ételintolerancia vizsgálatát az adó 1%-os felajánlásokból a Daganatos.hu Alapítvány finanszírozta. A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az egészségtudatos életmódra, arra, hogy kis odafigyeléssel, tudatossággal sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

Társadalmi kötelességünk, hogy a szülőket a betegségmegelőzés felé tereljük, hisz a gyermekek egészségre nevelése mindannyiunk közös ügye!

A rendezvény is e témák köré épült. Dietetikai tanácsadással vártuk a családokat, ahol egyéni beszélgetés, felmérés után az alapítvány FOODTEST 200+ laboratóriumi, ételintolerancia vizsgálatot biztosított gyermekek számára. A rendezvényeken közel 400 család vett részt,

Az egészségtudatossághoz tartozik az elektroszmog csökkentése is. Az egészségnapon az elektromos szennyeződésekkel kapcsolatban is sok információt megtudhattak és ingyenes szűrésre jelentkezhettek – melyet szintén a Daganatos.hu Alapítvány finanszírozott.

Persze a mozgás öröme és fontossága is főszerepet kapott. A gyermekek tréner segítségével kipróbálhatták, mennyire egyszerű, mégis nagyszerű mozgásforma a jóga.

Külön kiemeljük a Soha Többé Autizmus csoporttal érkező szülőket és gyermekeket. Számukra az átlagosnál is fontosabb volt, hogy egy vidám, feledhetetlen napot töltsenek az autizmussal élő gyermekeikkel!

Az Egészségsziget adta lehetőségek mellett a családok számos egyéb programon vehettek részt, játékos körülmények között járhatták be Pán Péter mesevilágát, ismerkedhettek kézműves foglalkozásokkal, lovas fogatozhattak, íjászkodhattak kedvükre, együtt énekelhettek Zsapka Attilával, kincskereső játékban vehettek részt és értékes ajándékcsomagot kaptak, természetesen az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés jegyében.

Egészség és Szórakozás

Ingyenes Egészségnapon vehettek részt a gyermekes családok a Seholsziget Kalandparkban!

A gyermekek önfeledt kacagát és a szülők egészséges életmóddal kapcsolatos tájékoztatását számos fotón megörökítettük:

Célkeresztben az egészség

Az ételintolerancia tünetei jellemzőek, mégsem egyértelműek.

Gyakran okoz olyan panaszokat, melyek egyéb betegségek tünetei is lehetnek. Gyermekeknél jellemzően ekcémát, bőrproblémát, emésztési panaszokat, hasfájást, figyelemzavart, tanulási nehézségeket és fáradékonyságot okozhat.

Ha a hónapokon, éveken át elhúzódó orvosi vizsgálatok és kezelések sem hoznak eredményt vagy megnyugtató változást, akkor feltehetően ételintoleranciája van.

Az ételintolerancia legyőzhető!

Ingyenes dietetikai tanácsadás

Biztos abban, hogy megfelelően étkezik? Tudja-e, hogy az egyre divatosabb diéták, étrendek közül melyiket válassza? Tisztában van-e azzal, hogy gyermeke fejlődését milyen táplálék szolgálja leginkább? Dietetikusunk válaszol!

  • Szakember segítségével egyszerű kitalálni mi kerüljön az asztalra
  • Személyre szabott tanácsadás, hogy azt egye, amire valóban szüksége van
  • Ha az Ön gyermeke is részt vett az Egészségszigeten az ingyenes FOODTEST 200+ vizsgálaton, keresse meg a lelet alján az azonosítót és jelentkezzen online dietetikai tanácsadásunkra!

Részletek
a videóban!

Hallott már az Elektroszmogról?

Elektromos eszközeink, a működtetésükhöz szükséges elektromos hálózat, rádiókommunikációs antennák és jeltovábbító rendszerek használatuk során, még használaton kívüli állapotban is elektromos és mágneses erőtereket, valamint elektromágneses sugárzást bocsátanak ki magukból. A mesterségesen létrehozott elektromosságból, annak használatából származó káros fizikai hatásokat elektroszmognak nevezzük.

Ingyenes elektroszmog diagnosztikai tanácsadás az Egészségszigeten!

Tisztelt Foodtest csapata!

Köszönjük a lehetőséget, hogy egy ilyen páratlan lehetőséget biztosítottak gyermekeimnek. Köszönjük a Daganatos gyermek alapítványnak, hogy támogatta a vizsgálatokat! Két allergiás kisgyermek anyukájaként, hatalmas segítséget jelent a még pontosabb diagnózis.

Köszönjük! Pinczel család!

Tisztelt FOODTEST-Csapat!

A SOHA TÖBBÉ AUTIZMUS!, a „GAPS ÉS MÁS SPECIÁLIS DIÉTÁK”, az „EGYÜTT EGYMÁSÉRT” és a „KÉK FEJELSZTÉS„ Facebook csoportok, valamint a Most Élsz Egyesület nevében szeretnénk köszönetet mondani a Nőtincsen, 2017 május 14-én tartott program keretében megvalósult FOODTEST vizsgálatokért.

Sok-sok család kapott ezáltal esélyt arra, hogy a továbbiakban még inkább egészségesebben éljenek. Köszönjük a gondos szervezést, a kollégáik kedvességét és türelmét!

A sors mosolygós fordulata révén nagyon örülünk annak, hogy SOHA TÖBBÉ AUTIZMUS! FB-csoportunk ezen a napon a virtuális valóságból kilépett és személyesen itt találkozhattunk a főszereplő gyermekeinkkel együtt oly sokan először.