Általános Szerződési Feltételek

 1. Bevezetés

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Buda Partner Kft. (továbbiakban: Szolgáltató vagy Eladó), és a Szolgáltató által a www.foodtest.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél vagy Vevő vagy Felhasználó) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.foodtest.hu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető és letölthető a következő weboldalról: http://foodtest.hu/hu/aszf/

A jelen ÁSZF tartalmazza a foodtest.hu (a továbbiakban: Webáruház) használatának a feltételeit az alábbiak szerint:

Jelen ÁSZF alapján létrejött adásvételi szerződés (a továbbiakban: Szerződés) írásbeli szerződésnek minősül, a Szolgáltató elektronikusan iktatja, és 8 évig megőrzi, mely időtartam alatt utólag hozzáférhető. A szerződés magyar nyelven jön létre és magatartási kódexre nem utal.

 1. Legfontosabb tudnivalók a Webáruházról:

Mely termékeket rendelhetem meg a Webáruházban?

A Termékek menüpontban található készleten lévő termékek és szolgáltatások rendelhetőek meg online áruházunkon keresztül.

Mennyibe kerül a megrendelt termék házhoz szállítása?

A Webáruházunkban történő vásárlás nincs minimum összeghatárhoz kötve.

Az Eladó Magyarország területén házhoz szállítja a megvásárolt FOODTEST 200+ Home vizsgálathoz szükséges vérvételi készletet.

A kiválasztott és megrendelt szolgáltatáshoz a vérvételi készletet az Eladó a Vevőnek a rendelésben megadott címre továbbítja szerződött partnerével, emellett lehetőséget biztosítunk személyes átvételre.

A megrendelt termékek házhoz szállítása Magyarország területén a Szállítási Információk és Szállítási Díjak menüpontban feltüntetett feltételek és árak szerint történik, illetve itt taláható további információ a személyes átvétel lehetőségéről.

Külföldre történő szállítás tekintetében, kérjük, keresse értékesítő kollégáinkat egyedi ajánlat elkészítése céljából.

Mikor kaphatom meg a megrendelt termékeket?

A megrendelt termékek kiszállítása a Szállítási Információk menüpontban bemutatott szállítási határidők szerint történik.

Szolgáltatói adatok:

A Szolgálgató adatai:

 • Név: Buda Partner Kft.
 • Székhely: 1223 Budapest, Csomakőrös utca 8.

Levelezési cím: 2049 Diósd, Álmos Fejedelem utca 27.

 • Cégjegyzékszám: 01-09-877515
 • Bejegyző bíróság megnevezése: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
 • Adószám: 13869920-2-43
 • Működési engedély szám: PE – 062/033/02348/2013
 • Bank: Sberbank
 • Bankszámlaszám: 14100000-23162349-01000005
 • Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: NAIH-74451

Webáruház ügyfélszolgálat:

 • Ügyfélszolgálati iroda helye: 2049 Diósd, Álmos fejedelem utca 27.
 • Ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje: H-Cs 8.00-16.00; P: 8.00-14.00
 • Telefon: +36 1 424 0969
 • Fax: +36 1 226
 • Internet cím: www.foodtest.hu
 • E-mail: info@foodtest.hu

Tárhely szolgáltató adatai: 3 in 1 Hosting Bt.

 • Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Forrás u. 12. III/11
 • Cégjegyzékszám: 13-06-055290
 • Telefon: +36 21 200 0040
 • Email: admin@megacp.com
 • Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

3.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a Webáruházon keresztül történik, és amely jelen ÁSZF‑ben meghatározott Felek között jön létre. A jelen ÁSZF 2018. január 30. napjától visszavonásig hatályos. A Webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Ektv.) szabályozza.

3.2. A jelen ÁSZF a Szolgáltató és a Vevő jogainak és kötelezettségeinek szabályozását tartalmazza az Eladó által működtetett Webáruházon keresztül értékesített termékek és szolgáltatások (a továbbiakban: Termék) adásvételével kapcsolatban és elválaszthatatlan részét képezi a Szerződésnek, amely az interneten, az elektronikus áruházon keresztül a Vevő és az Eladó között jön létre.

3.3. A Webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

3.4. A regisztráció során a Felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, köteles kifejezetten elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az regisztrációkor kitöltendő űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.

3.5. Ha a Felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait, nem regisztrálhat, és nem küldhet megrendelést sem.

3.6. A Webáruház szolgáltatásainak egy része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. Egyes szolgáltatások (így a megrendelések leadása) azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötöttek, melyre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően lehet jogosult az Ügyfél.

3.7. A foodtest.hu weboldal szerzői jog által védett, szerzői jogi műnek minősül. Szolgáltató fenntart magának minden számára a szerzői jog által biztosított jogot a foodtest.hu weboldal, valamint annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

 1. Bejelentkezés/Regisztráció a Webáruházba

4.1. A Webáruház főoldalán található Regisztráció menüpont alatt, a megfelelő adatok kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra. Az Ügyfél a weboldalon történő regisztrációja során kifejezetten kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Szolgáltató Adatvédelmi Nyilatkozatának feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul. A Webáruház főoldalán található Regisztráció menüponton belül megadhatja a regisztrációhoz szükséges adatokat. Az adatlap kitöltése után a Felhasználó automatikus e-mailt kap a regisztráció megerősítésének érdekében. A regisztráció megerősítése után a Felhasználó a Webáruház vásárlójává válik és vásárolni is tud a Webáruházban. A regisztráció során megadott adatokat a Szolgáltató a hatályos törvényeknek megfelelően kezeli. A felhasználónév és a jelszó az Adataim menüpontra kattintva bármikor módosítható.

4.2. A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A Szolgáltató minden regisztrációt önálló személyként kezel. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, az Adataim menüpontban az Adatok módosítása gomb megnyomásával van lehetőség, amely az aktív megrendelések adatait is érintheti. Szolgáltatót a regisztrált adatok Felhasználó által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

4.3. A Felhasználó hozzáférési adatainak (így különösen a felhasználói név és a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Felhasználó a felelős. Amennyiben a Felhasználó tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

4.4. A Felhasználó kérheti regisztrációjának megszüntetését és adatainak törlését az Adatvédelmi szabályzatban leírtaknak megfelelően. A regisztráció megszüntetését belépés után a Regisztráció Törlése menüpontban teheti meg a Felhasználó. A Felhasználó felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a Szolgáltató rendszeréből. A Szolgáltató jogszabály által meghatározott kötelezettségeinek való megfelelés érdekében ez nem jelenti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására nincs lehetőség.

 1. Megrendelés

 

5.1. A Termék lényeges tulajdonságait, jellemzőit, a Termék használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs leírásából lehet megismerni. A Szolgáltató szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a Termék a Weboldalon vagy az ügyfélszolgálaton keresztül nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. Ha a vásárlás előtt kérdése merülne fel bármely Termék minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. Az általunk forgalmazott Termék – ahol ezt a jogszabályok előírják – használati utasítását a Termékhez mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez a Termékkel együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal – mielőtt a Terméket használatba veszi – jelezze ügyfélszolgálatunknál, mely esetben azt haladéktalanul pótoljuk.

5.2. A vételár mindig a kiválasztott Termék mellett feltüntetett összeg. A nettó ár a bruttó árból képzett, kerekített ár. Az árakat érintő elírás jogát fenntartjuk, ezért felelősséget nem vállalunk. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

5.3. A Webáruházból megrendelhető Termékek árai megváltoztatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A vételár módosítása a már megrendelt Termékek vételárát nem befolyásolja. Online bankkártyával történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a Termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni. Az online fizetési tranzakció biztonsági ellenőrzése minimálisan 24 órát vesz igénybe, a termék átvétele csak ezt követően lehetséges.

5.4. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruházban felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft‑os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a Terméket a hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától. A Webáruházban megjelentetett termékképek helyenként csak illusztrációk, azok a valóságtól eltérhetnek.

5.5. A megrendelést a Szolgáltató Weboldalán keresztül az Ügyféltől csak akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól.) A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

5.6. Megrendelés feladására a Webáruházban a Kosár használatával van lehetőség. Az Ügyfél a kiválasztott termékeket az egyes termékekre kattintást követően megjelenő, a termék részletes adatait ismertető oldalon található „Kosárba” gomb használatával teheti Kosarába. A Kosár tartalmát megtekinteni és egyben módosítani a Weboldal „Kosár” menüben van lehetőség, ahol módosítható az egyes termékek kívánt mennyisége, illetve törölhetőek az adott termékek. Amennyiben az Ügyfél a Kosár tartalmát véglegesítette, a „Tovább” feliratra kattintva folytathatja a vásárlás menetét. Ezt követően a regisztráció során megadott számlázási adatok automatikusan betöltődnek, majd a szállítási és fizetési módot kell megadni. A vásárlás folyamatában a szállítási cím megadása után fog megjelenni a rendelés tényleges végösszege a kosár tartalma alatt. A megjegyzés rovatban van lehetősége rendeléséhez üzenetet hozzáfűzni. A vásárlás végelegesítése előtt az Ügyfélnek lehetősége van megrendelése áttekintésére. Amennyiben módosítani szeretne, úgy a „Vissza” gomb megnyomásával visszatérhet a korábbi menükbe, ahol módosíthatja a kívánt adatokat, majd újra áttekintheti megrendelését. A rendelés leadása a „Fizetés” gombra való kattintással történik, ami az Ügyfél részére fizetési kötelezettséget keletkeztet. A megrendelése további menetében választott fizetési módnak megfelelően kell megadnia bankkártya adatait, illetve utalásos fizetés esetén az általunk kibocsátott „Proforma” számlán megjelölt bankszámlaszámra kezdeményezheti az átutalást. Előre utalásos esetén a válasz e-mail tartalmazza a „Proforma” számlát. A termék átvételekor a Szolgáltató az Ügyfél részére a vásárlás igazolására papíralapú számlát ad.

 1. Adatbeviteli hibák javítása

6.1. Az Ügyfélnek a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig a Webáruházban bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési felületen (pl. a termékek törlésével a kosárból).

 • Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

7.1. Az Ügyfél által elküldött elektronikus megrendelés megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 24 órán belül visszaigazolja az Ügyfél részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza az Ügyfél által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt Termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a Termék árát, a szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

7.2. E visszaigazoló e-mail a Szolgáltató részéről az Ügyfél által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és az Ügyfél között.

7.3. Az Ügyfél mentesül az ajánlati kötöttség és szerződéses kötelezettsége alól, ha legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt. Szolgáltató kizárja a felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Felhasználó helytelen e‑mail címet adott meg, vagy az e-mail fiókja bármely okból nem tud üzenetet fogadni.

7.4. Ha az Ügyfél rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt haladéktalanul, de legkésőbb 1 napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

7.5. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak.

 • Szállítási és fizetési feltételek

8.1. A kiszállítás költségét az Ügyfél viseli. A kiszállítás díja a megrendelés összesítő képernyőn, a visszaigazoló e-mailben és a számlán is feltüntetésre kerül. Az Ügyfél az aktuális szállítás díjáról a Weboldalon a Szállítási Díjak menüben tájékozódhat. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt Termékek vételárát nem befolyásolja.

8.2. A Weboldal Szállítási Információk menüpont alatt közölt szállítási határidők kizárólag tájékoztató jellegűek. A tényleges szállítási határidő minden esetben a rendelési visszaigazolásban szerepel.

8.3. A megrendelt Terméket az Ügyfél – előzetes egyeztetés alapján – személyesen is átveheti az Eladó székhelyén.

8.4. A Webáruházban elektronikusan megrendelt és a Szolgáltató által visszaigazolt Terméket a Szolgáltató az Ügyfélnek az e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő helyszínen teljesíti.

8.5. A megrendelt Termék vételárát az Ügyfél átutalással, a visszaigazoló e-mailben kapott „Proforma” számla szerint vagy bankkártyás fizetéssel fizetheti meg.

8.6. Webáruházunk részére a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. (1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. ép. 5. em. 5., Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013, a továbbiakban: Barion) biztosítja. A fizetéshez megadott bankkártya adatok a Webáruházunkhoz semmilyen esetben nem jutnak el. Bankkártyás fizetéskor az Ügyfél a Barion fizetőoldalán, közvetlenül az általuk üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon adja meg a bankkártya adatait, és nem a Webáruház oldalán. A Webáruház az Ügyfél kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

 • MasterCard
 • Maestro
 • Visa
 • Visa Electron
 • American Express
 1. Elállási jog

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban: „Fogyasztó”).

A Fogyasztó jogosult a Termék adásvételére irányuló szerződés esetén

 • a termék,
 • több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott termék,
 • több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tétel vagy darab,
 • ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi

átvételének napjától, szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés megkötésének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót megilleti, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog

 

9.1. Elállási jog gyakorlásának a menete

 

9.1.1. Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű és kifejezett nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) a Szolgáltató részére. Ebből a célból Fogyasztó felhasználhatja a Weboldalon megtalálható Elállási nyilatkozat-mintát is. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

9.1.2. A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a fent meghatározott és a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

9.1.3. A Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

9.1.4. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mailen történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó az elállási nyilatkozatát ajánlott küldeményként köteles postára adni.

9.1.5. A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt Terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül a Szolgáltató részére visszaküldeni.

9.1.6. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt igazolhatóan elküldi a Terméket.

9.1.7. A Termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli.

9.1.8. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A Termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

9.1.9. Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek a miatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a Terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

9.1.10. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételét kéri és ehhez kifejezetten a hozzájárulását adja. E visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

9.1.11. A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a Termék jellegének, tulajdonságainak Megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

9.1.12. A Szolgáltató követelheti a Termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve ésszerű költségeinek megtérítését.

 1. Szavatosság és Jótállás

A Szolgáltató a jótállásra, a kellék- és termékszavatosságra vonatkozó információkat a vonatkozó jogszabályok alapján biztosítja Ügyfelei részére. Az erre vonatkozó tájékoztató elérhető a Webáruház „Tájékoztató a szavatossági jogokról” menüpontjában,

 1. Felelősség

11.1. A Weboldalon és a Webáruházban található információk jóhiszeműen kerültek elhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

11.2. Az Ügyfél a Weboldalt és a Webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

11.3. Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal és a Webáruház használói által tanúsított magatartásért. Az Ügyfél teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

11.4. A Weboldal és a Webáruház, valamint ezek aloldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

11.5. Az Ügyfelek által a Weboldal és a Webáruház használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

 • Panaszkezelés

12.1. Az Ügyfél a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi Ügyfélszolgálati elérhetőségeken terjesztheti elő:

 • Központi cím: 2049 Diósd, Álmos fejedelem utca 27.
 • Telefonos ügyfélszolgálat nyitva tartás: H-Cs 8.00-16.00; P: 8.00-14.00
 • Telefon: +36 1 424 0969
 • E-mail: Info@foodtest.hu

A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt a Szolgáltató azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha az Ügyfél a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a Szolgáltató a panaszról, és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát

 • személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben az Ügyfélnek átadja,
 • telefonon közölt szóbeli panasz esetén azt az Ügyfélnek legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldi, és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozó rendelkezések szerint jár el.

A telefonon közölt szóbeli panaszt a Szolgáltató kötelezően egy egyedi azonosítószámmal látja el, ami a panasz visszakereshetőségét segíti. Ezt a számot a Szolgáltató az Ügyféllel köteles közölni.

A Szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni, továbbá intézkedni arról, hogy a válasz az Ügyfélhez eljusson. Ha a panaszt a Szolgáltató elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni.

A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a Szolgáltató köteles öt évig megőrizni.

12.2. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a Szolgálgató székhelye szerint illetékes szakmai kamara, valamint az Ügyfél lakóhelyének vagy tartózkodási helyének megfelelő békéltető testületnél.

Baranya Megyei Békéltető Testület

Címe: 7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36.

Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.

Telefonszáma: (72) 507-154

Fax száma: (72) 507-152

Elnök: Dr. Bodnár József

E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu .

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.

Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500

Fax száma: (76) 501-538

Elnök: Dr. Horváth Zsuzsanna

E-mail cím: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu

Békés Megyei Békéltető Testület

Címe: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775

Fax száma: (66) 324-976

Elnök: Dr. Bagdi László

E-mail cím: bekeltetes@bmkik.hubmkik@bmkik.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület

Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870

Fax száma: (46) 501-099

Elnök: Dr. Tulipán Péter

E-mail cím: bekeltetes@bokik.hu

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

Elnök: Dr. Baranovszky György

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Csongrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék

Fax száma: (62) 426-149

Elnök: Dr. Horváth Károly

E-mail cím: info@csmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület

Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6.

Telefonszáma: (22) 510-310

Fax száma: (22) 510-312

Elnök: Dr. Vári Kovács József

E-mail cím: fmkik@fmkik.hubekeltetes@fmkik.hu

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület

Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.

Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217

Fax száma: (96) 520-218

Elnök: Horváth László

E-mail cím: bekelteto@gymskik.hu

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület

Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

Telefonszáma: (52) 500-735

Fax száma: (52) 500-720

Elnök: Dr. Hajnal Zsolt

E-mail cím: hbkik@hbkik.hu

Heves Megyei Békéltető Testület

Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.

Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.

Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék

Fax száma: (36) 323-615

Elnök: Dr. Gordos Csaba

E-mail cím: hkik@hkik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület

Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Telefonszáma: (56) 510-610

Fax száma: (56) 370-005

Elnök: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit

E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület

Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Telefonszáma: (34) 513-010

Fax száma: (34) 316-259

Elnök: Dr. Rozsnyói György

E-mail cím: kemkik@kemkik.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a

Telefonszám: (32) 520-860

Fax száma: (32) 520-862

Elnök: Dr. Pongó Erik

E-mail cím: nkik@nkik.hu

Pest Megyei Békéltető Testület

Címe: 1055 Budapest Kossuth tér 6-8.

Telefonszáma: (1)-474-7921

Fax száma: (1)-474-7921

Elnök: dr. Csanádi Károly

E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület

Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.

Telefonszáma: (82) 501-000

Fax száma: (82) 501-046

Elnök: Dr. Novák Ferenc

E-mail cím: skik@skik.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180

Fax száma: (42) 420-180

Elnök: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin

E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület

Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefonszáma: (74) 411-661

Fax száma: (74) 411-456

Elnök: Dr. Gáll Ferenc

E-mail cím: kamara@tmkik.hu

Vas Megyei Békéltető Testület

Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.

Telefonszáma: (94) 312-356

Fax száma: (94) 316-936

Elnök: Dr. Kövesdi Zoltán

E-mail cím: vmkik@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület

Címe: 8200 Veszprém, Budapest u. 3.

Telefonszáma: (88) 429-008

Fax száma: (88) 412-150

Elnök: Dr. Vasvári Csaba

E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu

Zala Megyei Békéltető Testület

Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.

Telefonszáma: (92) 550-514

Fax száma: (92) 550-525

Elnök: Dr. Molnár Sándor

E-mail cím: zmkik@zmkik.huzmbekelteto@zmkik.hu

12.3. Panasza esetén az Ügyfél igénybe veheti az Európai Unió online vitarendezési platformját. A panaszt az Ügyfél az online honlapon keresztül nyújthatja be, amelynek címe: http://ec.europa.eu/odr

12.4. Fogyasztóvédelmi panasszal ezen túlmenően az Ügyfél fordulhat a területileg illetékes járási hivatalhoz, mint első fokú fogyasztóvédelmi hatósághoz.

 • Adatkezelés

A Szolgáltató a Webáruház a használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki kívülálló harmadik személy számára, kivéve az alvállalkozója számára (pl: futárszolgálat), ha szerződéses kötelezettségének teljesítése érdekében szükséges.

A Szolgáltató adatkezelésre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) rendelkezései, illetve a Szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata irányadó. A Szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata a Webáruház honlapján érhető el.

 

 • Záró rendelkezések

Amennyiben a jelen ÁSZF bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.

Amennyiben a Szolgáltató az ÁSZF, illetve a szerződés alapján az őt megillető jogot nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Amennyiben a Szolgáltató egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan az ÁSZF valamely feltételéhez, vagy kikötéséhez, ez semmilyen esetben nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.

Szolgáltató és a Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni, amlenyek sikertelensége esetén a Felhasználó jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról, azok életbe lépését megelőzően, a honlapján tájékoztatja az ügyfeleit. A módosítások életbe lépésekor a regisztrált felhasználóknak az oldalra történő bejelentkezéskor a módosításokat kifejezetten el kell fogadniuk a Webáruház használatához.

Diósd, 2018. január 30

Buda Labor Kft.

 1. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
 2. a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
 3. b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
 4. c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
 5. d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 6. e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 7. f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
 8. g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
 9. h) – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
 10. i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 11. j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
 12. k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
 13. l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
 14. m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.