https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/04/28161756_1742528829137675_2039613208812605012_o.jpg
2015
1511
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2018-06-08 16:25:322025-09-05 07:31:22Müller Norbert teszteli a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálatot II.részSzinte elképzelhetetlenek a hideg téli napok a finom, illatos forralt bor nélkül. De tudjuk-e, hogy kinek az ötlete volt a nyáron hűsítő fröccs alapot melegen kínálni?
Mint oly sok mindent, a forralt bort is a rómaiaktól kaptuk, de nem az volt a céljuk, hogy téli melegítő italt készítsenek. Egyszerűen csak a már savanyodó, satnya bort próbálták ízletesebbé tenni a fűszerekkel. Aztán rájöttek arra, hogy a forralással megelőzhető a penészesedés, így ez általános gyakorlattá vált. Eleinte nem is itták melegen, csak forralva tették el. Az első feljegyzés arról, hogy a forralt bornak gyógyhatása is van, Hippokratésztől származik. Ahogy ma is, akkor is meghűléses, náthás betegeknek ajánlották, de emésztést serkentő italként is fogyasztották.
Régen egyébként mindenféle fűszerrel teleszórták, kakukkfüvet, koriandert, borsot, babérlevelet, stb. A mai receptekben már a méz, fahéj, gyömbér és a szegfűszeg a jellemző. Ami igazán fontos, ha otthon készítünk forralt bort, hogy vagy ne hevítsük zubogásig, elég csak 60-70 fokig melegíteni, majd levenni a tűzről és pihentetni pár percig. Vagy ha mégis szeretnénk felforralni a fűszerekkel, akkor egy pici vizet töltsünk hozzá.
Fehér borból is készíthető, de a forralt bor jellemzően vörösborból készül, melynek magas az antioxidáns-tartalma, ez csökkentheti az összkoleszterin szintet, tisztítja az érfalakat.
Összességében egészséges és finom is, ugyanakkor a forralt borban is 7-10 százalék alkohol marad, elég magas a cukortartalma is, tehát csak óvatosan a kortyolgatással!
Bejegyzés megosztása
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/04/28161756_1742528829137675_2039613208812605012_o.jpg
2015
1511
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2018-06-08 16:25:322025-09-05 07:31:22Müller Norbert teszteli a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálatot II.rész
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/05/Pálinger-Katalin.png
403
403
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2018-05-10 13:53:372025-09-05 07:31:22Pálinger Kati kézilabdázó véleménye a FOODTEST vizsgálatról.
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/03/fence-1836828_1920.jpg
1276
1920
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2018-05-08 14:26:242025-09-05 07:31:23Süti-cookie-kezelése
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/04/12729149_1065254530198445_1770795227041207141_n.jpg
960
960
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2018-04-19 13:10:342025-09-05 07:31:23Müller Norbert teszteli a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálatotMi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk

Természetes segítség influenza ellen