https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/11/Etelintolerancia-vizsgalat-6.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-11-04 13:11:192025-11-04 13:11:19Ételintolerancia vizsgálatMíg Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsiában kötelező konyhai kellék, addig Európában főként csak a glutén érzékenyek és a reform konyha képviselői ismerik.
A tápióka a világ trópusi övezeteiben őshonos növény, van ahol manióka vagy kasszáva néven ismerik. Egykor a maják termesztették a Yucatán félszigeten, majd a portugál hódítók segítségével eljutott Afrikába is, ahol gyorsan népszerűvé vált. Ott nevezték el az éhezők megmentőjének mert olcsó és mindenféle klímához, környezethez igyekszik alkalmazkodni.
A tápióka levelei hasonlóak a spenótéhoz, azokat ugyanúgy használják fel. Készítenek belőle főzeléket, salátát, párolt zöldséget, de előszeretettel ízesítik vele a leveseket és húsokat is. Nagyon egészséges is, hiszen sok-sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagokat is tartalmaz. A gyökerét viszont sokkal többféle módon alkalmazzák. Készül belőle liszt, keményítő, alkoholos ital, de főznek belőle pudingot is. Abszolút konyhabarát, nincs semmilyen mellékíze, ráadásul az ételbe beleszórva nem csomósodik.
A titka a tápértékében, összetevőiben rejlik. Kiváló proteinforrás, ezért nagyon fontos az izomnövekedés szempontjából, rendkívül hasznos a vegetáriánusok számára és hozzájárul a gyorsabb gyógyuláshoz is. Ezenkívül nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, káliumot, ezzel segít karbantartani a vérnyomást, a szív- és érrendszert, a koleszterinszintet, valamint a csontokat. Található még benne nagyon sok folsav, komplex B-vitamin és K-vitamin. Ezek az idegrendszer épségéért felelnek, de a folsav a kismamák számára egyébként is nélkülözhetetlen a baba egészségéhez!
Kiváló energiaforrás, ez magas szénhidrát tartalmának köszönhető, így a cukorbetegek csak körültekintően fogyaszthatják!
Amire nagyon figyelni kell: a tápióka allergiás reakciókat vagy ételérzékenységet is képes kiváltani, ha túl nagy mennyiségben fogyasztják! A FOODTEST 200+ a tápióka érzékenységet is vizsgálja, nézze át leletünket!
Bejegyzés megosztása
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/11/Etelintolerancia-vizsgalat-6.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-11-04 13:11:192025-11-04 13:11:19Ételintolerancia vizsgálat
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/11/Le-kell-mondani-a-finom-falatokrol-etelintolerancia-mellett.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-11-04 10:02:332025-11-04 10:03:57Le kell mondani a finom falatokról ételintolerancia mellett?
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/10/Etelintolerancia-a-csaladban.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-10-26 12:47:542025-10-26 12:54:43Ételintolerancia a családban
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/03/A-nem-coliakias-glutenerzekenyseg.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-03-20 10:09:372025-09-05 07:31:04A nem cöliákiás gluténérzékenységMi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk

Ránctalanító, rákmegelőző takarmány?