A laboratóriumunkban alkalmazott FOODTEST 200+ fehérjechip alapú ételintolerancia mérés egyetlen, kis mennyiségű vérmintából egyidejűleg az alábbi több, mint 220 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitestek mérésére képes. A számszerű eredmények az érzékenység mértékére is utalnak.
Gyümölcsök
alma
ananász
avokádó
banán
citrom
cseresznye
datolya
eper
faeper
fekete áfonya
fekete ribizli
füge
görögdinnye
gránátalma
grapefruit
gujava
kivi
körte
licsi
lime
málna
mandarin
mangó
mazsola
narancs
nektarin
olajbogyó
őszibarack
papaja
paradicsom
rebarbara
ribizli
sárgabarack
sárgadinnye
szeder
szilva
szőlő
vörösáfonya
Húsok
bárányhús
bivaly
borjúhús
csirkehús
disznóhús
fogolyhús
fürjhús
kacsahús
kecskehús
lóhús
marhahús
nyúlhús
osztriga
pulykahús
rőtvad (szarvas-, őzhús)
vaddisznóhús
Gyógynövények és
fűszernövények
aloe vera
ánizs
babérlevél
bazsalikom
bors (fekete / fehér)
borsmenta
cayenne-bors
csalán
curry
édesgyökér
fahéj
fokhagyma
gingek
ginzeng
gyömbér
kakukkfű
kamilla
kapor
komló
koriander (levél)
kömény
majoranna
menta
mustármag
petrezselyem
rozmaring
sáfrány
szegfűszeg
szerecsendió
tárkony
vanília
vörös chili
zsálya
Tej, tejkészítmények
alfa- lactalbumin
béta-lactoglobulin
bivalytej
juhtej
kazein
kecsketej
tehéntej
tojásfehérje
tojássárgája
Olajos magvak
dió
fenyőmag
földimogyoró
kesudió
kókusz
makadámdió
mandula
mogyoró
paradió
pisztácia
tigrisdió / földimandula
Zöldségfélék
amarantusz
articsóka
bors
brokkoli
burgonya
cékla
cikória
csicseriborsó
cukkíni
édesburgonya
édeskömény (levél)
fehér karóbab
fehérrépa
fejes saláta
hagyma
jucca
káposzta
vöröskáposzta
kapribogyó
karfiol
kelbimbó
kobaktök / futótők
lencse
mángold
mogyoróhagyma
padlizsán
paprika
póréhagyma
ruccola
sárgarépa
spárga
spenót
széles bab
szójabab
torma
uborka
vizitorma
vörös vesebab
zeller
zöldbab
Gabonafélék
árpa
búza
búzakorkorpa
durumbúza
gliadin
gríz
köles
kukorica
kuszkusz
lenmag
maláta
pohánka
quinoa
rizs
rozsliszt
tönkölybúza
transzglutamináz
zab
Halak és a
tenger gyümölcsei
ajóka
alga espaguette
alga spirulina
alga wakame
angolna
parti csiga
csuka
doradó
fekete sügér
fekete tőkehal
fésüs kagyló
foltos tőkehal
garnélarák
hering
homár
hüvelykagyló
kacsakagyló
kardhal
kaviár
kék kagyló
kemény- vagy pénzkagyló
lazac
lepényhal
makréla
naphal
osztriga
ördöghal
pisztráng
polip
ponty
rombuszhal
sügér
szardínia
szívkagyló
tarisznyarák
tintahal, kalamári
tintahal, szépia
tonhal
tőkehal
Egyebek
fekete tea
zöld tea
agar-agar
élesztő
gesztenye
gomba
kakaóbab
kávé
kóladió
méz
nádcukor
napraforgómag
repcemag
szentjánoskenyér
szezámmag
tápióka
Bejegyzés megosztása
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu