Akinél elfogyott vagy nem kap sehol élesztőt, könnyedén helyettesítheti egy pohár sör, kevés cukor és liszt egy napos keverékével. Ám mi van akkor, ha nem is fogyaszthatunk élesztőt, és sütőport. Vajon, hogy emelkednek meg tésztáink?
Alternatív megoldásként javaslom a következőt:⬇️⬇️⬇️
?Egy egész almát? nagyon alaposan mosd meg, hámozás nélkül vágd kb 2x2cm es kockákra.
?Tedd egy nagyobb befőttesüvegbe, majd öntsd fel hideg vízzel úgy, hogy teljesen ellepje az almákat. Ha tudod szorítsd le valamivel a víz alá.
‼️Fontos‼️, NE zárd le az üveg tetejét, az oxigénre szüksége lesz.
?Most, hogy „sietünk” hagyd kint egy-két napra a konyha asztalon,( ha nem sietős akkor legyen hűtő) látni fogod ahogy elindul az alma pezsgése és termeli a buborékokat.
?Ezt az almalevet, öntsd a kiválasztott liszthez keverd nokedli állagúra, és szintén egy átlátszó üvegben letakarás nélkül minimum 24 órát hagyd a konyhádban „fermentálódni”.
?Ha érzékeny vagy alapanyagokra és nem eheted a búzalisztet, akkor kölesliszttel indul el tökéletesen.
Figyelem, használat után lisztel és „almalével” etesd meg újra és készülhet folyamatosan a házi kenyér, zsemle, vagy épp sütike. Tudom sok munka és idő mire elkészül, ám csak az első lépésnél. Ez után a folyamat már napi használatba illeszthető, csak figyelni kell rá és életben tartani.
Felhasználáskor a javasolt mennyiség, 10dkg liszthez kb.
1 evőkanál „kovász”
Köszönjük a Tippet Tanács Attila fejlesztőséfnek, a Mindenmentes Főzősuli alapítójának!
Bejegyzés megosztása
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu