https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/11/Etelintolerancia-vizsgalat-6.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-11-04 13:11:192025-11-04 13:11:19Ételintolerancia vizsgálatA kókuszról őshazájában azt mondják: „a fa, amely megad mindent, ami az élethez kell”.
Valóban, a törzse építőanyagként, levele tetőfedőként, termése rostanyagként hasznosítható, magja élelmiszert, gyógyszereket, italt, kémiai anyagok alapja.
A kókuszdió jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen, nagyon tápláló és gazdag vitaminokban: C, E, B1, B3, B5 és B6, valamint rost- és ásványi anyagokban: vas, szelén, nátrium, kalcium, magnézium és foszfor. Remek alapanyag különböző ételek főzéséhez, sütéséhez, turmixok készítéséhez.
A legfontosabb talán, hogy laktózmentes tej készíthető belőle akár házilag is! A belső, fehér húsát kell lereszelni, forró vízben áztatni, majd egy szűrőn átpréselni, ez a kókusztej. Minél többször ismételjük ezt a folyamatot, a kókusztej annál lágyabb és krémesebb lesz. Ugyanakkor arra nem árt odafigyelni, hogy a házi kókusztejet hamar romlik, 2-3 napon belül érdemes felhasználni.
Bejegyzés megosztása
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/11/Etelintolerancia-vizsgalat-6.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-11-04 13:11:192025-11-04 13:11:19Ételintolerancia vizsgálat
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/11/Le-kell-mondani-a-finom-falatokrol-etelintolerancia-mellett.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-11-04 10:02:332025-11-04 10:03:57Le kell mondani a finom falatokról ételintolerancia mellett?
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/10/Etelintolerancia-a-csaladban.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-10-26 12:47:542025-10-26 12:54:43Ételintolerancia a családban
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/03/A-nem-coliakias-glutenerzekenyseg.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-03-20 10:09:372025-09-05 07:31:04A nem cöliákiás gluténérzékenységMi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk

Tej, tojás, halak és máj a csontokért