Kiderül, érzékeny-e valamilyen ételre. Az ételintolerancia minden harmadik embert érint, így érdemes megtudnia, Önnek van-e ilyen problémája. Ha igen, mely ételekre és milyen mértékben érzékeny. Ezt akkor is nagyon hasznos tudni, ha úgy gondolja, hogy nincsenek különösebb panaszai.
Megtudja, indokolt-e valamilyen „mentes” terméket, élelmiszert fogyasztania.
Régóta fennálló, ismeretlen eredetű panaszai vannak, melyeknek eddig nem találták az okát. Leggyakoribbak az emésztéssel, bőrproblémával, idegrendszerrel kapcsolatos tünetek, melyek mértéke az enyhétől a nagyon súlyosig terjedhet.
Megtudja, fogyaszt-e olyan élelmiszert, mely hosszútávon megbetegítheti.
A FOODTEST 200+ nélkül nagyon nehéz azonosítani a problémás ételeket. mivel az ételintoleranciát okozó élelmiszer elleni immunválasz reakciók csak hosszabb idő alatt alakulnak ki.
Az ételintolerancia számos tünet formájában jelentkezhet. Leggyakoribbak a tápcsatorna zavarai, mint hasmenés, székrekedés, haspuffadás, hasi görcsök, hasi fájdalom, bélgyulladás, de jelentkezhet központi idegrendszeri panaszok – például álmatlanság vagy krónikus fejfájás –, bőrproblémák – például ekcéma vagy pattanás –, de akár ízületi gyulladás vagy krónikus hörghurut is. Több krónikus betegség tünetei enyhülnek az intoleranciát okozó ételek elhagyásával. Akár gyógyszerek szedése nélkül is sokat javulhat közérzete, egészségi állapota.
Az ételintoleranciának nincs ismert gyógymódja – a legfontosabb a problémát okozó élelmiszerek azonosítsa, majd azok kizárása étrendünkből. Az ételintoleranciát kiváltó élelmiszerek felmérésnek gyors és praktikus módja az ételintolerancia vizsgálat.
- Az ételintolerancia általában a leggyakrabban fogyasztott élelmiszereknél fordul elő.
- A legtöbben nincsenek tudatában annak, ha olyan élelmiszert fogyasztanak, melyek megbetegítik őket.
- Az IgG reakciók (ételintolerancia) sokkal gyakoribbak, mint az IgE reakciók (ételallergia), minden harmadik embert érintenek.
- Az ételintoleranciát okozó IgG reakciók hosszú idő alatt fejlődnek ki, a FOODTEST 200+ nélkül csak nagyon nehezen lehet azonosítani azokat.
- Számos betegség és életminőséget rontó állapot összefüggésbe hozható az ételintoleranciával.
- Több krónikus betegség javítható az intoleranciát okozó ételek kiküszöbölésével.
Bejegyzés megosztása
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu