A dió jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen. Népi megfigyelések szerint a növények, főleg a gyümölcsök arra a szervre hasonlítanak, amelyikre jó hatással vannak. Ezek alapján a dió az agyunkat táplálja leginkább, persze az kétségtelen, hogy az egész szervezetünkre nagyon jó hatással van, a gyógyszer- és a kozmetikai ipar is számos készítményben hasznosítja.
Nagyon jó ásványi anyag és C, A, E, K vitamin forrás, serkenti az emésztést, normalizálja a koleszterinszintet, tisztítja az ereket, csökkenti a vércukor-szintet, a legújabb kutatások szerint fontos szerepe van a rák megelőzésében.
Nem utolsó sorban: nagyon finom! Vidám hétvégi, családi program lehet a diószedés, diótörés – na és persze a diós süti elkészítése:-)
Sajnos előfordulhat dió intolerancia is, de szerencsére csak nagyon ritkán alakul ki.
Bejegyzés megosztása
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu