![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2024/07/Etelintolerancia-vizsgalatok-ara-260x185.jpg)
Az ételintolerancia hagyományos diagnosztikája és kezelése az úgynevezett eliminációs diétán alapszik.
Az eliminációs diéta egy 4-6 hetes nagyon szigorú étrendet jelent, amikor csak bizonyos húst, rizst, zöldséget és némi gyümölcsöt lehet enni. Ennek célja a szervezet megtisztítása minden reaktív élelmiszertől.
Mivel ételek százai okozhatnak intoleranciát, mást nem szabad fogyasztani a diéta alatt, illetve az éttermi étkezés is nagyon nehézkessé válik. Az eliminációs diéta egyhangú, nehéz maradéktalanul betartani, illetve a korlátozott táplálkozás miatt vitaminok és ásványi anyagok extra bevitele is szükséges lehet.
A gyanított érzékenységet okozó élelmiszerek diétában történő alkalmazásával és elvonásával, illetve a tünetek több héten keresztül tartó figyelésével lehet az ételintoleranciát kiváltó ételre következtetni. Ez egy hosszú folyamat, mely a nem megfelelő kontroll és a diéta megszegése miatt bizonytalan is lehet.
Ezt helyettesíti az egyszerűen elvégezhető FOODTEST 200+ laboratóriumi vizsgálat, mely az ételek ellen termelt, intoleranciát okozó IgG antitesteket mutatja ki.
Bejegyzés megosztása
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2024/07/Etelintolerancia-vizsgalatok-ara-260x185.jpg)
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/04/Hatekony-az-olcsobb-IgG4-vizsgalat-800-×-800-keppont-260x185.jpg)
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/03/IGG4-260x185.png)
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/02/Atveres-az-Etelintolerancia-260x185.png)
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/01/barion-card-payment-mark-2017-500px-300x36.png)