![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2024/07/Etelintolerancia-vizsgalatok-ara-260x185.jpg)
Enzim defektus
Az elfogyasztott ételt enzimek bontják le, szervezetünknek a fehérjék előállításához a táplálék teljes megemésztése szükséges. Az emésztő enzimek alacsony mennyisége vagy hiánya ahhoz vezet, hogy a táplálék csak részben bomlik le és olyan nagyobb komponensek maradnak vissza, melyek nem képesek az emésztőrendszerben felszívódni. Az emésztetlen táplálék ozmotikus hatása révén folyadék és sófelszívódási gondokat okoz, illetve a belekben lévő baktériumok nagyfokú gázképződés közben bontják azt, puffadást, hasi görcsöket okozva.
![apples-1798518_1920](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/02/apples-1798518_1920-845x321.jpg)
Gyógyszerek, tartósítószerek
Egyesek nehezebben tudják semlegesíteni vagy erősebben reagálnak bizonyos szerekre (szalicilátok, szulfitok, hisztamin)
Toxikus komponensek
Számos élelmiszer tartalmaz természetesen előforduló toxikus komponenseket, melyek megzavarhatják az emésztőrendszert. Például a nem eléggé megfőzött bab lektineket tartalmaz, melyek toxikus hatásuk révén ételintoleranciához vezethetnek.
Bejegyzés megosztása
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2024/07/Etelintolerancia-vizsgalatok-ara-260x185.jpg)
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/04/Hatekony-az-olcsobb-IgG4-vizsgalat-800-×-800-keppont-260x185.jpg)
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/03/IGG4-260x185.png)
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/02/Atveres-az-Etelintolerancia-260x185.png)
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/01/barion-card-payment-mark-2017-500px-300x36.png)