![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2024/07/Etelintolerancia-vizsgalatok-ara-260x185.jpg)
Ételallergia és ételintolerancia esetén az immunrendszer immunglobulinnak nevezett antitesteket termel az adott élelmiszer ellen. Attól függően, hogy ezek az immunglobulinok IgG vagy IgE típusúak, okoznak ételintoleranciát vagy ételallergiát. A kettő közötti legfontosabb különbségeket az alábbi táblázat mutatja:
Ételintolerancia (IgG)
Lassú kialakulás: órákkal-napokkal az étel elfogyasztása után
A reakció általában a leggyakrabban fogyasztott ételeknél fordul elő
Krónikus betegségek erősen kötődhetnek ételintoleranciához
A test bármely szervét vagy szövetét érintheti
Vizsgálat nélkül nehéz kimutatni
Ételallergia (IgE)
Gyors kialakulás: percekkel- órákkal az étel elfogyasztása után
A reakciók viszonylag ritkák
Akut reakció: általában gyors és heves lefolyású
Általában a légutakat, bőrt és emésztést érinti
Tünetei gyorsan megjelennek az allergén étel fogyasztását követően.
Bejegyzés megosztása
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2024/07/Etelintolerancia-vizsgalatok-ara-260x185.jpg)
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/04/Hatekony-az-olcsobb-IgG4-vizsgalat-800-×-800-keppont-260x185.jpg)
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/03/IGG4-260x185.png)
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/02/Atveres-az-Etelintolerancia-260x185.png)
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
![](https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/01/barion-card-payment-mark-2017-500px-300x36.png)