A mák fogyasztása Ázsiából ered, de ma már kifejezetten népszerű egész Európában, sőt, világszerte elismerik különleges hatását.
Az apró fekete mákszemek nagyon sok ásványi anyagot rejtenek magukban, de megtalálható a mákban a magnézium, kálium, kálcium, vas és a foszfor, hasznos zsírsavakat, aminosavakat, valamint B1, B2, B6 és E-vitamint is tartalmaz.
A mákból készült szerek, kifejezetten ajánlottak, ha szeretnénk lassítani az öregedést. Egyszerre védi a csontjainkat, óvja a belső szerveinket, ápolja az idegrendszert, a vérereket és a bélrendszert is.
A gyógyszeripar is számos pirula előállításához használja a mákot, a morfium alapanyaga.
Bejegyzés megosztása
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu