Tejkészítmények:
Alfa- lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, juhtej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojásfehérje,
tojássárgája
Gabonafélék:
Árpa, búza, búzakorpa, durumbúza, gliadin, gríz, köles, kukorica, kuszkusz, lenmag, maláta, pohánka, quinoa, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, transzglutamináz, zab
Húsok:
Bárányhús, bivaly, borjúhús, csirkehús, disznóhús, fogolyhús, fürjhús, kacsahús, kecskehús, lóhús, marhahús, nyúlhús, osztriga, pulykahús, rőtvad (szarvas-,őzhús), vaddisznóhús
Olajos magvak:
Dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió, kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió, pisztácia, tigrisdió / földimandula
Zöldségfélék:
Amarantusz, articsóka, bors, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó ,cukkíni ,édesburgonya, édeskömény (levél), fehér karóbab, fehérrépa, fejes saláta, hagyma, juccakáposzta, vöröskáposzta, kapribogyó, karfiol, kelbimbó, kobaktök /, futótök, lencse, mángold, mogyoróhagyma, padlizsán, paprika, póréhagyma, ruccola, sárgarépa, spárga, spenót, széles bab, szójabab, torma, uborka, vizitorma, vörös vesebab, zeller, zöldbab
Gyümölcsök:
Alma, ananász, avokádó, banán, citrom, cseresznye, datolya, eper, faeper, fekete áfonya, fekete ribizli, füge, görögdinnye, gránátalma, grapefruit, gujava, kivi, körte, licsi, lime, málna, mandarin, mangó, mazsola, narancs, nektarin, olajbogyó, őszibarack, papaja, paradicsom, rebarbara, ribizli, sárgabarack, sárgadinnye, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya
Gyógynövények és fűszernövények:
Aloe vera, ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors (fekete / fehér),
borsmenta, cayenne-bors, csalán, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gingek,
ginzeng, gyömbér, kakukkfű, kamilla, kapor, komló, koriander(levél), kömény,
majoranna, menta, mustármag, petrezselyem, rozmaring,
sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, vanília, vörös chili, zsálya
Halak:
Ajóka, alga espaguette, alga, spirulina, alga wakame, angolna, parti csiga, csuka, doradó, fekete sügér, fekete tőkehal, fésüs kagyló, foltos tőkehal, garnélarák, hering, homár, hüvelykagyló, kacsakagyló, kardhal, kaviár, kék kagyló, kemény-, vagy pénzkagyló, lazac, lepényhal, makréla, naphal, osztriga, ördöghal, pisztráng, polip, ponty, rombuszhal, sügér, szardínia, szívkagyló, tarisznyarák, tintahal, kalamári, tintahal, szépia, tonhal, tőkehal
Egyebek:
Fekete tea, zöld tea, agar-agar, élesztő, gesztenye, gomba, kakaóbab, kávé, kóladió, méz, nádcukor, napraforgómag, repcemag, szentjánoskenyér, szezámmag, tápióka
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu