https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/11/Etelintolerancia-vizsgalat-6.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-11-04 13:11:192025-11-04 13:11:19Ételintolerancia vizsgálatÁltalános információk a FOODTEST 200+
vizsgálati eredményről
A FOODTEST élelmiszer fehérjék és nagy molekulájú szénhidrátok ellen termelt IgG típusú ellenanyagokat mérő eljárás. A vizsgálatához a 220-féle élelmiszer fehérjéi egy. 1×1 cm-es chipen helyezkednek el, minden egyes fehérje duplikátumban, mellettük megfelelő kontroll és kalibrátor
komponensekkel, így a mérések megfelelősége páciensenként ellenőrizhető. Laboratóriumunk rendszeresen részt vesz a CNS Assure External Quality Control Assessment külső minőségellenőrző rendszerben.
Az eddigi eredmények a módszer és a mérőhely maximális megbízhatóságát tanúsították. A folyamatos külső és belső ellenőrzés szavatolja, hogy korrekt páciens eredményeket adhassunk ki. A teszt nem allergiát bizonyít, mivel allergia esetén IgE típusú ellenanyagok keletkeznek. A leleten számértékek szerepelnek: minél magasabb az érték, annál erőteljesebb az adott élelmiszer fehérjéi ellen képződött ellenanyag termelés. A mértékegység AU/l (Arbitrary Unit/ liter). Ez azt jelenti, hogy egy paciensnél végzett több vizsgálat számszerű eredményei csak akkor vethetők össze össze, ha a mérés ugyanezzel a módszerrel történt. A negatív érték azt igazolja, hogy szervezete teljes mértékben tolerálja az adott ételt, függetlenül attól, hogy esetleg 0-tól különböző eredményt adott. A második határérték (60) feletti eredmény biztos pozitivitást jelent, azaz a diéta alatt az adott ételt mellőzni szükséges. Az alsó és felső határ közötti tartomány az ún. „szürke zóna” vagy határérték (41-59). Az ide tartozó élelmiszereket az étrend változtatás során nem szabad minden nap fogyasztani és akkor is lehetőleg csak kis mennyiségben.
A FOODTEST alapján elkezdett eliminációs diéta beállításához feltétlenül szükséges, hogy az szakember segítségével történjen. A diéta nem egyszerűen a pozitív ételek kihagyását és a határtartományba esők ritkítását jelenti. Nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott étrendet kövessünk, mely minden fontos makro- és mikrotápanyagot tartalmaz.
FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálat lelet
Nézze meg mintaleletünket!
FOODTEST 200+ KISOKOS
Hasznos információk a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálati eredményhez
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/11/Etelintolerancia-vizsgalat-6.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-11-04 13:11:192025-11-04 13:11:19Ételintolerancia vizsgálat
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/11/Le-kell-mondani-a-finom-falatokrol-etelintolerancia-mellett.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-11-04 10:02:332025-11-04 10:03:57Le kell mondani a finom falatokról ételintolerancia mellett?
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/10/Etelintolerancia-a-csaladban.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-10-26 12:47:542025-10-26 12:54:43Ételintolerancia a családban
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2025/03/A-nem-coliakias-glutenerzekenyseg.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2025-03-20 10:09:372025-09-05 07:31:04A nem cöliákiás gluténérzékenységMi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk

Étkezési napló és Táplálkozási tanácsadó jegyzet