„Szeles és nem szeles” ételek – általában így különböztetik meg a háziasszonyok a különböző növényeket. Valóban, a bab, a lencse, a borsó, a káposzta, vagy épp a hagyma – igen gyakran vicceli meg az embert. Azt azonban nem árt tudni, hogy egy teljesen egészséges emésztőrendszert sokkal kevésbé terhelnek ezek az ételek.
Az ételintolerancia szivárgó bélszindrómát és a napjainkban gyakran diagnosztizált irritábilis bélszindrómát is okozhat. Mindkét betegségnek nehezen viselhető tünetei vannak, így például a rendszeres puffadás, váltakozó hasmenés és székrekedés, anyagcsere-zavarok, hasfájdalmak.
A bél szindrómák tüneteit csak kevés gyógyszer képes csökkenteni és teljes gyógyulást nem is ígérnek az orvosok. Általában életmódváltást javasolnak, de a különböző diéták is csak ritkán válnak be, hiszen csak az ételintolerancia mérés nélkül az orvosok sem tudják pontosan, hogy mire érzékeny a beteg a szervezete, vagyis pontosan mely ételek okozzák a kellemetlen reakciókat. A Foodtesttel több, mint 220 féle élelmiszerre és összetevőre terjed ki a vizsgálat!
Bejegyzés megosztása
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu