Az ételallergia gyors és akár súlyos immunválasz egy adott élelmiszerre. Ételallergia esetén az immunrendszer IgE antitestjei az adott élelmiszert tévedésből ellenségnek tekintik és megtámadják. Ez általában azonnali reakciót vált ki, mely gyulladási faktorokat juttat a testbe.
Az ételallergia többnyire a klasszikus allergiák heves és kellemetlen tüneteit produkálja, mint például kiütések, asztmás lélegzés, viszketés.
Felnőtteknél a leggyakoribb ételallergiát okozó ételek a mogyoró, dió, paradió, egyéb csonthéjasok, halak, kagylók, rákok.
Gyermekeknél leggyakoribb ilyen ételek a tej, tojás, dió, mogyoró és halak.
Bejegyzés megosztása
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/02/fruit-1213041_1920.jpg
1080
1920
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-02-23 20:07:522025-09-05 07:32:40Mi az ételallergia?
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/02/eat-321671_1280.jpg
814
1280
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-02-23 17:08:222025-09-05 07:32:40Mi az ételintolerancia?Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk
Mi a különbség az ételintolerancia és az ételallergia között?