https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2022/08/Fuszerek-pozitiv-hatasai.png
640
640
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2022-08-29 12:47:542025-09-05 07:31:07Fűszerek pozitív hatásaiEgyszerű gaz bőrproblémákra, ekcémára, stressz
Egyszerű gazként ismerjük a szívbarát növényt.
A kövér porcsin Amerikából származik, bárhol megterem és mi csak egyszerű gazként ismerjük. Sorsa megpecsételődött, gyomként bánunk vele. Pedig a legközelebbi rokonát, a pompás porcsint vagy porcsinrózsát kertek díszeként nevelgetjük.
A kövér porcsint már az 1500-as években is gyógynövényként használták igen sokféle betegségre. A feljegyzések szerint fekély, vesebaj, hasmenés, hideglelés ellen ajánlották a növény magját, levelét és kifacsart nedvét. Külsőleg viszkető, fájdalmas sebekre, emlőgyulladásra, újszülöttek köldökcsonkjának gyógyítására is. Kínában hasmenés, húgyúti fertőzések, láz, Indonéziában szívgyengeség ellen alkalmazzák kivonatait. Friss présnedvével nehezen gyógyuló sebeket gyógyítottak.
A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag növény leveleit nyers salátákhoz, diétás ételekhez használhatjuk, a vegetáriánus konyhában fűszerként hasznosítják. Egyes országokban főzeléket is készítenek belőle, íze a sóskáéhoz hasonlít.
A porcsin Omega-3 zsírsavakban a leggazdagabb növény, emellett E-, és C-vitamint is tartalmaz, de jelentős savakat, ásványi anyagokat is magában rejt. Az eddig kimutatott gyógyhatásai között a szív- és érrendszer védelme, a koleszterin szint és a cukorszint karbantartása szerepel, nagyon jó álmatlanság és stressz ellen, bőrgyulladásra, ekcémára, égési sebekre, húgyuti betegségek, gyulladások kezelésére, fejfájás, megfázás, influenza és fogínygyulladás ellen is. Külsőleg aranyér, izomgörcs és reumatikus betegségek és egyéb bőrproblémák kezelésében hatékony.
Bejegyzés megosztása
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2022/08/Fuszerek-pozitiv-hatasai.png
640
640
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2022-08-29 12:47:542025-09-05 07:31:07Fűszerek pozitív hatásai
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2022/05/Hogyan-kezdjuk-el-az-eletmodvaltast-a-FOODTEST-200-lelet-kezhezvetelet-kovetoen.jpg
1000
1000
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2022-05-25 09:25:212025-09-05 07:31:07Hogyan kezdjük el az életmódváltást a FOODTEST 200+ lelet kézhezvételét követően?
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2020/11/Nevtelen-terv-masolata-5.jpg
1000
1000
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2020-11-05 11:19:162025-09-05 07:31:08A “3A” és az ételintolerancia
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2020/10/tojas.jpg
1208
1920
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2020-10-29 11:14:292025-09-05 07:31:08Áldás és átok a tojásMi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk

Golgota virágban a szenvedés gyümölcse!