https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2020/10/Nevtelen-terv-28.jpg
1000
1000
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2020-10-26 15:49:112025-09-05 07:31:09Őszi szuperélelmiszerekA bazsalikom hazánkban inkább fűszernövénynek számít, pedig jótékony hatása és értékes összetevői megkérdőjelezhetetlenek. Nem véletlenül tartják szent növénynek, a zöldségek királyának több ázsiai országban.
Jellegzetes – egyben nagyon kellemes illatú, könnyen felismerhető, egyébként pedig az árvacsalánfélék családjába tartozik. Őshazája Perzsia, India és Ázsia más trópusi vidékei, ahol leveleit és magvait is inkább orvosi célokra használják.
Meleg, trópusi vidéken érzi magát igazán jól, de odahaza, cserépben nevelgetve nekünk sem kell lemondanunk a friss bazsalikomról.
Levele jótékony illóolajokat tartalmaz, amelyek alapvetően gyulladás gátló és antibakteriális hatásúak. Gazdag alapvető tápanyagokban és vitaminokban, sok béta-karotint, A-vitamint, és K-vitamint tartalmaz. Ezáltal védi a szervezetet az szabad gyökök és a reaktív oxigén származékok hatása ellen, melyeknek óriási szerepük van az öregedés és bizonyos betegségek kialakulásában.
Nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz: kálium, mangán, réz, vas és magnézium van benne. A kálium fontos szerepet kap a szervezet sejtjeinek karbantartásában, rendben tartja a vérnyomást és a szívműködést.
Főként paradicsomos ételek ízesítéséhez használjuk, de érdemes kipróbálni a húsfélék fűszerezéséhez is. A bazsalikomból teát vagy főzetet is készíthetünk, úgy koncentráltabban juthatunk a hatóanyagaihoz.
Sajnos a bazsalikomra akár érzékeny is lehet, a FOODTEST azonban kimutatja, ha esetleg intoleranciát okozna. Járjon utána:
http://www.foodtest.hu/hu/foodtest-tel-kimutathato-etelerzekenysegek-listaja
Bejegyzés megosztása
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2020/10/Nevtelen-terv-28.jpg
1000
1000
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2020-10-26 15:49:112025-09-05 07:31:09Őszi szuperélelmiszerek
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2020/10/kaposzta.jpg
1025
1920
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2020-10-20 08:45:222025-09-05 07:31:10Vitaminbomba a hideg hónapokban
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2020/10/szolo.jpg
1000
1000
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2020-10-08 12:24:242025-09-05 07:31:10Szőlő, az őszi szuperfunkcionális étel
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2020/09/Taplalkozasi-pszichiatria.png
1080
1080
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2020-09-25 12:07:172025-09-05 07:31:11TÁPLÁLKOZÁSI PSZICHIÁTRIAMi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk

Immunerősítő, gyomor- és bélregeneráló, egyben kiváló alapanyag a szép...