https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2022/08/Fuszerek-pozitiv-hatasai.png
640
640
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2022-08-29 12:47:542025-09-05 07:31:07Fűszerek pozitív hatásaiKicsi, szúrós energiaforrás!
Szappanfélében az energia! Szójátéknak tűnik, de nem az. A ránézésre kicsit bizarr egzotikus gyümölcs igencsak sok hasznos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz! Az európai szemeknek szokatlan külsejű növény látszatra talán szúrós és kicsit elrettentő, de ha közelebbről szemügyre vesszük és megkóstoljuk, kellemes csalódás érhet! A héjának kis tüskéi puhák, a gyümölcs húsa pedig igazán aromás, édes és lédús.
A rambután kifejezetten ázsiai gyümölcs, 6-7 méter magas fákon terem, szinte egész évben elérhető gyümölcs. Malajziában őshonos, de Vietnámban, Thaiföldön és Indonéziában is termesztik. Frissen is népszerű, de Ázsiában a rambután befőtt, valamint a rambután szósz is ott van szinte minden éléskamrában.
A számunkra kissé idegen gyümölcs élettani hatásait még csak most kezdik felfedezni a kutatók és a természetgyógyászat is. Ezzel szemben a keleti országokban régóta tudják és hiszik, hogy a rambután védelem a szív- és érrendszeri betegségek ellen, csökkenti a koleszterin szintet, energetizáló, frissítő hatása van. Tartós fogyasztása a fogínyt is védi, de nem elhagyagolható az immunerősítő, valamint a szövet- és sejtregeneráló hatása sem.
A gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz A- és C- vitamint, káliumot, cinket, magnéziumot, kalciumot és mangánt is.
A rambután a szappanfélék családjába tartozik. Nem, ez nem elírás, létezik egy növénycsoport, amelyet szappanféléknek neveztek el, miután régen ezeknek a növényeknek a magjából tisztítószereket, szappanokat készítettek.
Bejegyzés megosztása
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2022/08/Fuszerek-pozitiv-hatasai.png
640
640
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2022-08-29 12:47:542025-09-05 07:31:07Fűszerek pozitív hatásai
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2022/05/Hogyan-kezdjuk-el-az-eletmodvaltast-a-FOODTEST-200-lelet-kezhezvetelet-kovetoen.jpg
1000
1000
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2022-05-25 09:25:212025-09-05 07:31:07Hogyan kezdjük el az életmódváltást a FOODTEST 200+ lelet kézhezvételét követően?
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2020/11/Nevtelen-terv-masolata-5.jpg
1000
1000
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2020-11-05 11:19:162025-09-05 07:31:08A “3A” és az ételintolerancia
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2020/10/tojas.jpg
1208
1920
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2020-10-29 11:14:292025-09-05 07:31:08Áldás és átok a tojásMi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk

Egyszerű gaz bőrproblémákra, ekcémára, stressz és sok egyéb baj ell...