A kígyófűnek is nevezett lándzsás útifűről általában a gyógyszeres üveg és a sötét szirup jut eszünkbe, köhögéscsillapító szirupként ismerjük, pedig sokkal több gyógyhatása van a fehér virágú gyógynövénynek.
Elsősorban köptetőként alkalmazzuk, nagyon erős gyulladáscsökkentő és nyákoldó hatásának köszönhetően. Hatékony segítséget nyújt az influenza szezon idején a köhögés és torokfájás megszüntetésében.
Nem árt tudni, hogy a gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően fej- fül- és fogfájásra is alkalmazható. Őseink már évszázadokkal ezelőtt kitapasztalták, hogy a lándzsás útifű hatékony sebgyógyító, akár égési sebekre, csípésekre is jó. Emellett segít az emésztési zavarok helyreállításában, csökkenti a gyomorégést, vérzéscsillapításra is alkalmas!
A lándzsás útifűvel főleg árokparton, rétek és legelők szélén találkozhatunk. Bár leveleit magunk is leszedhetjük és száríthatjuk, de aki bizonytalanabb növényismerettel rendelkezik, inkább a szárított verziót keresse a patikákban. Abból főzetet, teát, szirupot és krémet is készíthet.
Bejegyzés megosztása
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu