https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/09/czleszek.jpg
720
1280
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-09-06 20:24:172025-09-05 07:31:25Nagy Erzsébet történeteÁltalános információk a FOODTEST 200+
vizsgálati eredményről
A FOODTEST élelmiszer fehérjék és nagy molekulájú szénhidrátok ellen termelt IgG típusú ellenanyagokat mérő eljárás. A vizsgálatához a 220-féle élelmiszer fehérjéi egy. 1×1 cm-es chipen helyezkednek el, minden egyes fehérje duplikátumban, mellettük megfelelő kontroll és kalibrátor
komponensekkel, így a mérések megfelelősége páciensenként ellenőrizhető. Laboratóriumunk rendszeresen részt vesz a CNS Assure External Quality Control Assessment külső minőségellenőrző rendszerben.
Az eddigi eredmények a módszer és a mérőhely maximális megbízhatóságát tanúsították. A folyamatos külső és belső ellenőrzés szavatolja, hogy korrekt páciens eredményeket adhassunk ki. A teszt nem allergiát bizonyít, mivel allergia esetén IgE típusú ellenanyagok keletkeznek. A leleten számértékek szerepelnek: minél magasabb az érték, annál erőteljesebb az adott élelmiszer fehérjéi ellen képződött ellenanyag termelés. A mértékegység AU/l (Arbitrary Unit/ liter). Ez azt jelenti, hogy egy paciensnél végzett több vizsgálat számszerű eredményei csak akkor vethetők össze össze, ha a mérés ugyanezzel a módszerrel történt. A negatív érték azt igazolja, hogy szervezete teljes mértékben tolerálja az adott ételt, függetlenül attól, hogy esetleg 0-tól különböző eredményt adott. A második határérték (60) feletti eredmény biztos pozitivitást jelent, azaz a diéta alatt az adott ételt mellőzni szükséges. Az alsó és felső határ közötti tartomány az ún. „szürke zóna” vagy határérték (41-59). Az ide tartozó élelmiszereket az étrend változtatás során nem szabad minden nap fogyasztani és akkor is lehetőleg csak kis mennyiségben.
A FOODTEST alapján elkezdett eliminációs diéta beállításához feltétlenül szükséges, hogy az szakember segítségével történjen. A diéta nem egyszerűen a pozitív ételek kihagyását és a határtartományba esők ritkítását jelenti. Nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott étrendet kövessünk, mely minden fontos makro- és mikrotápanyagot tartalmaz.
FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálat lelet
Nézze meg mintaleletünket!
FOODTEST 200+ KISOKOS
Hasznos információk a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálati eredményhez
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/09/czleszek.jpg
720
1280
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-09-06 20:24:172025-09-05 07:31:25Nagy Erzsébet története
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/09/czleszek.jpg
720
1280
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-09-06 20:23:452025-09-05 07:31:26Czerwinkszy Leszek videó interjú
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/09/dr-takats-alajos-endomedix.jpg
533
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-09-06 20:18:082025-09-05 07:31:26Dr. Takàts Alajos
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/09/guseo_andras_prima02.jpg
400
600
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-09-06 20:15:422025-09-05 07:31:26Dr. Guseo András önkísérleteiMi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk

Étkezési napló és Táplálkozási tanácsadó jegyzet