https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/09/szafi.png
348
387
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-09-06 20:14:192025-09-05 07:31:27Burján Szafi véleménye a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálatrólÁltalános információk a FOODTEST 200+
vizsgálati eredményről
A FOODTEST élelmiszer fehérjék és nagy molekulájú szénhidrátok ellen termelt IgG típusú ellenanyagokat mérő eljárás. A vizsgálatához a 220-féle élelmiszer fehérjéi egy. 1×1 cm-es chipen helyezkednek el, minden egyes fehérje duplikátumban, mellettük megfelelő kontroll és kalibrátor
komponensekkel, így a mérések megfelelősége páciensenként ellenőrizhető. Laboratóriumunk rendszeresen részt vesz a CNS Assure External Quality Control Assessment külső minőségellenőrző rendszerben.
Az eddigi eredmények a módszer és a mérőhely maximális megbízhatóságát tanúsították. A folyamatos külső és belső ellenőrzés szavatolja, hogy korrekt páciens eredményeket adhassunk ki. A teszt nem allergiát bizonyít, mivel allergia esetén IgE típusú ellenanyagok keletkeznek. A leleten számértékek szerepelnek: minél magasabb az érték, annál erőteljesebb az adott élelmiszer fehérjéi ellen képződött ellenanyag termelés. A mértékegység AU/l (Arbitrary Unit/ liter). Ez azt jelenti, hogy egy paciensnél végzett több vizsgálat számszerű eredményei csak akkor vethetők össze össze, ha a mérés ugyanezzel a módszerrel történt. A negatív érték azt igazolja, hogy szervezete teljes mértékben tolerálja az adott ételt, függetlenül attól, hogy esetleg 0-tól különböző eredményt adott. A második határérték (60) feletti eredmény biztos pozitivitást jelent, azaz a diéta alatt az adott ételt mellőzni szükséges. Az alsó és felső határ közötti tartomány az ún. „szürke zóna” vagy határérték (41-59). Az ide tartozó élelmiszereket az étrend változtatás során nem szabad minden nap fogyasztani és akkor is lehetőleg csak kis mennyiségben.
A FOODTEST alapján elkezdett eliminációs diéta beállításához feltétlenül szükséges, hogy az szakember segítségével történjen. A diéta nem egyszerűen a pozitív ételek kihagyását és a határtartományba esők ritkítását jelenti. Nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott étrendet kövessünk, mely minden fontos makro- és mikrotápanyagot tartalmaz.
FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálat lelet
Nézze meg mintaleletünket!
FOODTEST 200+ KISOKOS
Hasznos információk a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálati eredményhez
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/09/szafi.png
348
387
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-09-06 20:14:192025-09-05 07:31:27Burján Szafi véleménye a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálatról
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/03/39801820_ml.jpg
1119
1678
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-09-06 20:11:322025-09-05 07:31:27Ekcéma, bőrprobléma
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/02/appetite-1239056_1920.jpg
1280
1920
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-09-06 20:11:062025-09-05 07:31:27Súlyprobléma
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2017/09/szavay.jpg
432
432
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2017-09-01 17:52:502025-09-05 07:31:28Szávay Ágnes interjúMi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk

Étkezési napló és Táplálkozási tanácsadó jegyzet