Q10 – divatos, mindennap hallunk róla, de tudjuk-e, hogy mit jelent? A Koenzim Q10 egy kinonvegyület, amelyet a szervezet állít elő, minden élőlényben és nagyon sokféle táplálékban megtalálható. A csodaszerként kikiáltott koenzimet több mint fél évszázada izolálták, azóta számos „jó tulajdonsággal” ruházták fel. Nem véletlenül!
Az egész szervezetünk energiaellátását a Q10 koenzim szabályozza, kb. 30 éves korig maga a szervezet állítja elő a kellő mennyiséget, de az idő múlásával egyre kevésbé termelődik a koenzim.
Érdemes pótolni, hisz általánosan ajánlott: szívelégtelenség, szívizomgyengeség, magas vérnyomás, szívritmuszavar esetén, a fogíny és a fogak egészséges karbantartására, idegek védelmére, rák és szívbetegségek megelőzésére, vagyis a teljes szervezetünk védelmére.
A növényi eredetű élelmiszerek közül a brokkoli és a spenót tartalmaz jelentős mennyiségű Koenzim Q10-et, a finomítatlan növényi olajok közül pedig a szójabab olaj és a pálmaolaj. Az állati termékek közül a marha, sertés, csirke és halak húsai, főleg a szervi húsok, mint a szív és az izmok.
Bejegyzés megosztása
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu