Az ételintolerancia hagyományos diagnosztikája és kezelése az úgynevezett eliminációs diétán alapszik.
Az eliminációs diéta egy 4-6 hetes nagyon szigorú étrendet jelent, amikor csak bizonyos húst, rizst, zöldséget és némi gyümölcsöt lehet enni. Ennek célja a szervezet megtisztítása minden reaktív élelmiszertől.
Mivel ételek százai okozhatnak intoleranciát, mást nem szabad fogyasztani a diéta alatt, illetve az éttermi étkezés is nagyon nehézkessé válik. Az eliminációs diéta egyhangú, nehéz maradéktalanul betartani, illetve a korlátozott táplálkozás miatt vitaminok és ásványi anyagok extra bevitele is szükséges lehet.
A gyanított érzékenységet okozó élelmiszerek diétában történő alkalmazásával és elvonásával, illetve a tünetek több héten keresztül tartó figyelésével lehet az ételintoleranciát kiváltó ételre következtetni. Ez egy hosszú folyamat, mely a nem megfelelő kontroll és a diéta megszegése miatt bizonytalan is lehet.
Ezt helyettesíti az egyszerűen elvégezhető FOODTEST 200+ laboratóriumi vizsgálat, mely az ételek ellen termelt, intoleranciát okozó IgG antitesteket mutatja ki.
Bejegyzés megosztása
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu