https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2024/10/Gabonafelek.jpg
800
700
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2024-10-25 04:39:392025-09-05 07:31:04Milyen élelmiszereket vizsgálunk?Általános információk a FOODTEST 200+
vizsgálati eredményről
A FOODTEST élelmiszer fehérjék és nagy molekulájú szénhidrátok ellen termelt IgG típusú ellenanyagokat mérő eljárás. A vizsgálatához a 220-féle élelmiszer fehérjéi egy. 1×1 cm-es chipen helyezkednek el, minden egyes fehérje duplikátumban, mellettük megfelelő kontroll és kalibrátor
komponensekkel, így a mérések megfelelősége páciensenként ellenőrizhető. Laboratóriumunk rendszeresen részt vesz a CNS Assure External Quality Control Assessment külső minőségellenőrző rendszerben.
Az eddigi eredmények a módszer és a mérőhely maximális megbízhatóságát tanúsították. A folyamatos külső és belső ellenőrzés szavatolja, hogy korrekt páciens eredményeket adhassunk ki. A teszt nem allergiát bizonyít, mivel allergia esetén IgE típusú ellenanyagok keletkeznek. A leleten számértékek szerepelnek: minél magasabb az érték, annál erőteljesebb az adott élelmiszer fehérjéi ellen képződött ellenanyag termelés. A mértékegység AU/l (Arbitrary Unit/ liter). Ez azt jelenti, hogy egy paciensnél végzett több vizsgálat számszerű eredményei csak akkor vethetők össze össze, ha a mérés ugyanezzel a módszerrel történt. A negatív érték azt igazolja, hogy szervezete teljes mértékben tolerálja az adott ételt, függetlenül attól, hogy esetleg 0-tól különböző eredményt adott. A második határérték (60) feletti eredmény biztos pozitivitást jelent, azaz a diéta alatt az adott ételt mellőzni szükséges. Az alsó és felső határ közötti tartomány az ún. „szürke zóna” vagy határérték (41-59). Az ide tartozó élelmiszereket az étrend változtatás során nem szabad minden nap fogyasztani és akkor is lehetőleg csak kis mennyiségben.
A FOODTEST alapján elkezdett eliminációs diéta beállításához feltétlenül szükséges, hogy az szakember segítségével történjen. A diéta nem egyszerűen a pozitív ételek kihagyását és a határtartományba esők ritkítását jelenti. Nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott étrendet kövessünk, mely minden fontos makro- és mikrotápanyagot tartalmaz.
FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálat lelet
Nézze meg mintaleletünket!
FOODTEST 200+ KISOKOS
Hasznos információk a FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálati eredményhez
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2024/10/Gabonafelek.jpg
800
700
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2024-10-25 04:39:392025-09-05 07:31:04Milyen élelmiszereket vizsgálunk?
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2024/07/Etelintolerancia-vizsgalatok-ara.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2024-07-25 10:49:052025-09-05 07:31:05Ételintolerancia vizsgálat ára
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/04/Hatekony-az-olcsobb-IgG4-vizsgalat-800-×-800-keppont.jpg
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2023-04-03 11:56:292025-09-05 07:31:05Hatékony az olcsóbb IgG4 vizsgálat?
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2023/03/IGG4.png
800
800
Horváth Tamás
https://foodtest.hu/wp-content/uploads/2018/08/foodtest_logo_340x156.png
Horváth Tamás2023-03-07 11:42:592025-09-05 07:31:05Az IgG4 ételintolerancia teszt nem alkalmas az ételintolerancia kimutatásáraMi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
E-mail: info@foodtest.hu
Facebook oldalunk

Étkezési napló és Táplálkozási tanácsadó jegyzet